Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zegary biją zbyt szybko
Czas przemija zbyt głośno

Czy znajdziesz chwilę
by z tysięcy słów
utkać na
szydełku warg
poemat życia

Zatrzymać się
odetchnąć zielenią lasu
Uciec od pikseli teraźniejszości

Roześmiać się głośno
niczym dziecko
po czym wejść do najgłębszej
kałuży beztroski
by odzyskać zagubiony
solipsyzm człowieczeństwa

8833 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • 2 November 2018, 10:33

    @silvershadow Jak pięknei dopowiedziane i w punkt. Dziękuję
    @Gaia myślę, że wujek Google dał radę ;-D absolwenci filozfii mają z takimi termianmi nieco łatwiej :-)
    @ Yestem grunt by to była pozytywna eksplozja :-)

  • 31 October 2018, 21:36

    Coralinko, eksplodowała mi macierz... może była zdegenerowana?... ;)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :))

  • Gaia

    31 October 2018, 19:19

    No powiem Ci, że aż zajrzałam do wujka Goglego by wyjasnił mi ten "solipsyzm".
    ;)

  • silvershadow

    31 October 2018, 10:55

    tymczasem rozbici na tysiące światów
    jak dzieci cieszymy się grą barw
    trzymanych w dłoniach odłamkach szkła ...
    warto było się zatrzymać.