Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prześwit

Z dwóch słów
układasz mi słońce

Stawiasz uśmiechu kreskę
między nieba tęsknotą
a ciężarem ziemi

Wtulona w powiek kołyskę
czekam na cud
co rzęs dotknie
złotych kręgów ciepłem
nim zajdzie
długim milczeniem
za horyzont źrenic

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących