Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień

Z drzew zaspanych
ocieka październik
niesie słońce zadumane
chłodem wiatru czadzi

Ja wśród zeschłych kłosów
stoję i wypatruję spełnienia
pusto wokoło
mgły poranne mi Ciebie pożarły

A cisza bawi się
i smutne melodie układa
modlę się ogarniając z twarzy liście
kwiaty umarły zabierając kolory światu

Ciebie wciąż nie ma i nie ma
księżyc jesienny zimny i zły
rozmawiać nie chce
A może jesień jest po to by czekać ?

6329 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!