Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocalenie

Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
Wyruszyliśmy ratować świat
Podejmując się niewykonalnej sprawy
Porzuciliśmy rodzinny kraj
Ponad miastem, ponad linią miast
Odurzeni okrucieństwem świateł
Przez kosmiczną katastrofę gwiazd
Wystrzeleni w tajemnicę znaczeń

Przez granice niespokojnych krain
Płyną nowotwory szalonego gniewu
Giną słońca napęczniałe krzywdą
Oceany występują z brzegów
Miną wieki, zanim wróci światło
Miną światy, zanim wróci spokój
Kto ma uszy, niechaj słucha bacznie
Że już nic nie zdoła pomóc

Piotr Rogucki

801 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!