Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nim zasnę

zdążę przed czernią ostatnie strofy zapisać
bólem bezczasu wgryźć się do pamięci
gdzie w dysonansie myśli
zwątpienie o życie się przelewa

czego dotknąć po drugiej stronie
moje nic w bezsilnej dłoni
na powrót nie szukam rozgrzeszenia
w gąszczu nie twoich rąk

nie martw się
gdy światło pod powiekami oślepnie
znajdziesz mnie w zalęknionych snach

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Pytia

    28 September 2011, 00:07

    Zagubiony smutek i tęsknota....nostalgia
    .................ostatni wers.........tak nie do końca dopracowany jest
    Pozdrawiam ciepło

  • Akte

    27 September 2011, 22:39

    dziękuję i pozdrawiam ciepło :)

  • czarnulkaa

    27 September 2011, 21:41

    moje nic w bezsilnej dłoni
    na powrót nie szukam rozgrzeszenia
    w gąszczu nie twoich rąk

    ślicznie... ojjj aż dech zapiera