Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fraszka część druga

Zdarzyło się raz choremu na miłość zwariować
Robił potem wszystko by odpokutować

Postawił na milczenie wszakże ono jest złotem
Nie przewidzial głupi tego co było po tym

Odezwać sie już nie chciała nakarmiona ciszą
Teraz księżyc i gwiazdy ją do snu kołyszą

1787 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!