Menu
Gildia Pióra na Patronite

360 stopni

Zdarzyć się czasami może
Gdy połączy ludzi małżeńskie łoże
Zechcą upiec coś wspólnego
Najlepiej drożdżowego i pulchnego
A z takowymi wypiekami różnie bywa
Czasami nie udają się i nic z tego nie ma
Wygniatając pewna męska ręka
Do formowania kobieca i czuła
I gdy surowe ciasto jest gotowe
To do ciepła niech w garuje
Pod przykryciem wybrzęknie
Teraz trzeba to do pieca
Na odpowiedni długi czas
To niestety, rzecz kobieca
I poniekąd jej natury
Jakiej użyje temperatury?
A gdy już się upiecze
I nadejdzie taki czas
Wyciągnięcia go na świat
Potrzymaj go w ciszy
Potrzymaj w spokoju
By nie zbladł i nie zmarniał
Zanim obdarujesz Nim swój
Cały własny i Innych świat
Zacznij wspólną pracę wraz partnerem
Od samego początku by znów zaczął garować
Piec się, rosnąć, a że z jednej strony się przypali
I wyjdzie z piekarnika i od Was się oddali
Lecz, gdy dobrze upieczony nigdy Was nie zostawi
A najważniejsze by znalazł Kogoś takiego, co lubi
Trochę przypieczone i weźmie sobie go za męża lub za żonę.

http://www.youtube.com/watch?v=52--m6JRm2s

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    10 November 2013, 21:18

    Serdecznie dziękuję Joanno. Miłych snów.

  • M44G

    10 November 2013, 16:29

    Dziękuję Marleno. Pozdrawiam.

  • M44G

    10 November 2013, 16:23

    A i była tak koncepcja w umyślę by jakoś podobnie TO nazwać. Miłego popołudnia niedzielnego Dorotko.

  • 10 November 2013, 15:07

    Wzajemnie :) dziękuję.

  • M44G

    10 November 2013, 15:04

    Tak i ja Ciebie też pozdr. A nawet Pozdrawiam, miłej niedzieli.

  • 10 November 2013, 14:46

    :)pozdr.