Menu
Gildia Pióra na Patronite

w za(e)stawie

z czasem zaczęła nas dzielić
jedna kawa
i kilka filiżanek

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • wdech

    20 September 2014, 20:44

    ~Adolfina Hitler
    pieprzysz jak stoczony napity bałwan

    ,,Patrycja!
    po litrze to z ciebie nawet niezła laska...
    - Roman, zwariowałeś?!
    - To ja, Bronek! ,,

    lecz się albo fruń z 26 piętra, może przetrzeźwiejesz

  • 17 September 2014, 06:42

    wdech, pamięć mam dobrą, ale krótką... :(

    MyArczi, coś w tym jest.

    G., dzięki.

  • MyArczi

    16 September 2014, 23:33

    Wiersz ma to do siebie, że możesz i nic nie napisać, i wciąż możesz myśleć wierszem- o niczym lub o niczym istotnym dla kogoś.

    @top
    Wiersz dogłębnie ujmujący, wiele pozostawia mojej wyobraźni, aż mi się wydaje, że zbyt wiele... :)

  • wdech

    16 September 2014, 22:47

    ps. nie że Guru, tylko że Ty, możesz to wiedzieć, skoro piszesz miniaturki.
    /u innych, zazwyczaj czytałem dłuższe/

    Przecież kiedyś to Ciebie zapytałem o co chodzi z tym,
    pisaniem wierszy :)
    ale może już nie pamiętasz.

  • wdech

    16 September 2014, 22:02

    Myślę tak samo jak Ty
    hmm...
    no to czas coś...
    nagiąć :)

  • 16 September 2014, 21:59

    A co ja Guru? Nie wiem.
    Dla mnie wiersz ma chyba więcej niż dwie linijki. Chociaż możliwe, że i dwie linijki mogą być napisane "wierszem"...

  • wdech

    16 September 2014, 21:57

    tzn. że jak np. napiszę jeden wers albo dwa to będzie jeszcze wiersz?
    wiem co to miniaturka i że wiersz
    pytam - ile można nagiąć formę

  • 16 September 2014, 21:50

    Wiersz to wiersz. Miniatura to rodzaj wiersza.

  • wdech

    16 September 2014, 21:48

    Kaśka, pytanie techniczne
    ile może być wersów w wierszu najmniej
    aby jeszcze był wierszem
    czy miniaturką?