Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bramy Europy

Z czasem wiersz uszlachetnię

Bramy Europy

Skarby Europy
Wydają się być
W rękach narkomana
--Czy Szekspira czytają Arabowie lub Berberowie ?

Mosty jedności
Ponad podziałami
Budują ślepcy
-- Czy za Nostra Mare słuchają Bizeta ?

Tracą tożsamość
Bram strażnicy
Uśpieni polscy wojownicy
-- Czy na stepach rozumieją co to odruch sumienia ?

Bramy otwarte
Europa zwyczajnie umiera

76 485 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • one drop for all

    18 April 2015, 03:46

    początek tego zdania miał miejsce w Polsce
    środek tego zdania jest zbudowany w Szwajcarii
    a … miasto w rozkwicie