Menu
Gildia Pióra na Patronite

Echo chodzi za mną

Z cyklu perły z lamusa...

Po różnych stąpając schodach
mimowolnie liczę kroki

do góry i na dół
nie chcę pomylić myśli

te wszystkie numery
dzwonki i klamki

muszę by schodząc
szybko znaleźć wyjście

odchodzę w głąb siebie
już na nic nie liczę

wypełniam na przywitanie
swoje wnętrze pustką

łatwo tu trafić
gdy poznało się
wszystkie schody

teraz mogę spokojnie
bez echa powracać...

275 693 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • 19 January 2019, 19:30

    Ala, to nie echo, to panowie, którzy podziwiali, jak schodzisz po szklanych schodach. ;)
    Ładny tekst.
    Miłego wieczoru. :))