Menu
Gildia Pióra na Patronite

strofa czasu

z ciebie listopad w marcu
miast kwiatów wiosennych - chryzantemy
światełka na niebie jak znicze
pamięć żyje i...zabija...

29 123 wyświetlenia
523 teksty
42 obserwujących
  • nicola-57

    30 April 2015, 15:40

    bardzo Ci dziękuję. Opisałam moją tegoroczną wiosnę, tak ją widzę, a raczej nie widzę jej...To pierwsza taka wiosna w moim życiu...I nie wiem jak dalej, bo to zawsze była moja ukochana pora roku. To zawsze wiosna, bez względu na, mówiła mi: idź dalej...
    Serdecznie Cię pozdrawiam

  • Serva me

    30 April 2015, 15:30

    tak niewiele słów, a refleksja w serce się wkrada...

    Pozdrawiam

  • nicola-57

    19 March 2015, 08:14

    za opinie, za ciepłe słowa, za zeszyty Wszystkim Wam bardzo dziękuję.
    I Wszystkich serdecznie pozdrawiam.

  • Deszcz

    18 March 2015, 16:35

    Fiona zabrała mnie dzisiaj na długi spacer. Wymęczone wędrówką siedziałyśmy na trawie. To znaczy- ja siedziałam na trawie, Fiona na moich kolanach. Dobrze jest mieć w niej opiekuna. Teraz odpoczywa.
    Nicola, pozdrawiamy! Dla Fafika miłosne pomruki.

  • nicola-57

    18 March 2015, 16:25

    bardzo dzięki, wierzę w telepatię, w Twoją na pewno. Później może pokomentuję teksty, teraz nie potrafię. Czytałam Twój, Fafik czytał, póki co, wrzuci teściowej fiszkę-jako zauroczony. Czule "wyczochraj "od nas Fionę. Serdeczności.

  • Deszcz

    18 March 2015, 16:11

    wysyłam Ci energię i gorące uściski pocztą telepatii :*

  • nicola-57

    18 March 2015, 16:07

    Alice, dzięki. Nie wzruszam, opisuję tylko moje i zapewne nie tylko moje dziś. Jest tak jak napisałam..., resztę może później dopowiem, teraz nie potrafię. Pozdrawiam.

  • 18 March 2015, 15:48

    Negatywne wspomnienia
    potrafią przykuć człowiek na amen do kanapy ;)
    Bardzo ładna miniaturka , chociaż tyle samo w niej pesymizmu
    co i w moim dzisiejszym poemacie , niejako ;))
    Wzięłam sobie home offi ce... hm .. jak to się pisze ... ale mnie ściągnęli na silę do pracy .. piły maszynowe jedne ;))
    Pozdrawiam ;)

  • Deszcz

    18 March 2015, 15:43

    Nicola, jak to się dzieje, że wzruszasz... aż brakuje mi słów?

  • Malusia_035

    18 March 2015, 11:35

    Bardzo ładna myśl daje do głębszego myślenia i zadumana wręcz ..

    Ślicznie Nicolu porywam Pozdrawiam Serdecznie :)))