Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranki w kolorze sepii

Zbyt mało nam siebie
by umierać
choć słońce w nas gaśnie
codziennie

zbieramy w dłonie czasu
resztki światła
jakbyśmy garść życia
jeszcze chcieli z nich uzbierać

i tylko błękit nie płowieje nam w oczach
i tęsknota
co kwitnie w nas
niezmiennie

137 912 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    17 April 2013, 18:58

    Agnieszko, dokładnie... ten czas... nie można go zatrzymać, ale czasem udaje się spowolnić... ;)

    Xav, niczego więcej nie można sobie życzyć, dziękuję.:)

    Joasiu, ja tylko staram się go czasem uchwycić między wierszami.;)

    Aga, o tak, łatwiej udźwignąć los gdy dłonie z innymi splecione...

    Adnachiel, o Twój błękit zawsze jestem spokojna, mogę zatem jedynie niepokoić się o te uciski w sercu... ;)

    Dziękuję Wam za te opinie, którymi malujecie mi świat na niebiesko:)

  • Adnachiel

    16 April 2013, 19:42

    Twoje wiersze są przyczyną niewypowiedzianego ucisku w moim sercu.
    Sprawiają, że nagle brak mi powietrza.
    I tylko błękit nie płowieje mi w oczach :)

  • słoneczniki

    15 April 2013, 11:58

    Piękny wiersz...

    Ty to potrafisz stworzyć nastrój.

  • misiek45

    14 April 2013, 15:22

    Piękny wiersz Giulietko ,zatrzymał na moment ten przemijający nie ubłagalnie czas-pozdrawiam serdecznie :)

  • giulietka

    14 April 2013, 13:50

    Aniu, dziękuję niezmiennie za komentarze i obecność:)

    Doroto, miło mi Cię tu widzieć, chyba po raz pierwszy.

    Dziękuję za opinie. Pozdrawiam serdecznie.

  • Incommodi

    14 April 2013, 13:34

    "i tylko błękit nie płowieje nam w oczach"- piękne, podobnie jak cały tekst.

  • Pechowa_

    14 April 2013, 12:53

    Jak Ja uwielbiam Twoje wiersz...
    Piękny ! :)
    Zabieram :)
    Pozdrawiam