Menu
Gildia Pióra na Patronite

wolność

zbudził mnie
słodki krwi smak
w zakamarkach duszy
krzyk rozpaczy

w lustrze patrzy na mnie
ostre oblicze zombie
tylko oczy tak żywe
błyszczące łzami

nie mów !
otwórz okno
za nią mgła mlecznobiała
chciałbym nauczyć się
latać !
zostawić ten cholerny świat
jak ptak ...

przed oczami kolor ślepca
niknie pokój
zamarłe serce
i ten duszący smak
słodki krwi

ulga
już nic
już wiem

wolny jak ptak ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    29 January 2012, 13:17

    A ja nie odrywam oczu od Twoich wersów...
    Piękny wiersz Adamie, tylko Ty tak potrafisz...

  • 29 January 2012, 13:16

    przed Tobą chylę czoła M.

  • giulietka

    29 January 2012, 11:56

    nim pozwolisz jej rozpiąć
    skrzydła ciemne nad głową
    lekkością wiatru nad światem
    cienie zataczając
    otwórz szeroko okno
    szerzej jeszcze ramiona
    świat jest smutnym miejscem
    gdy ptaki umierają...