Menu
Gildia Pióra na Patronite

upadam

Z braku sił upadam
rozgromiony w walce ze sobą
czynem nie słabością
przytroczony do areny
kolejne ciosy spadają
zapluty krwią czołgam
litości pragnę jak nigdy

lecz od siebie?
tonę w morzu
własnych niedorzeczności
staram się je wyrzucić
wymiotuję własnym ego
i konam sam wśród zgiełku
bo nie poszedłem w tłum
i ruszyłem naprzód
z własnym systemem
wartości i zasad
w sercu

543 wyświetlenia
10 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    31 July 2010, 20:50

    powiem długo - mistrzu sprzeczności, nadziałeś mnie na ości własnego ego systemu wartości. pozdrawiam.