Menu
Gildia Pióra na Patronite

nadmorska rozkosz

zbliża się weekend,
turyści idą molo...
nie straszne fale

tłum chce odpocząć od codzienności
posłuchać
śpiewu mew, szumu morza
zebrać muszle, bursztyny
ujrzeć pasmo wydm
rozłożyć marzenia na plaży Bałtyku
swe ciała zanurzyć
zatopić w myślach

na wybrzeżu
piaskiem usypać magiczne słowa
by delektować serce
czeka druga połowa
uśmiech na twarzy
oczy zalśniły słonecznie
na szczęście ziarenkiem pisane

kocham cię i nie przestanę

Krystyna Sz.

75 661 wyświetleń
819 tekstów
92 obserwujących
  • krysta

    26 April 2013, 20:53

    Agnieszko dziękuję,dziękuję,dziękuję...
    Pozdrawiam :)

  • misiek45

    26 April 2013, 20:40

    Cudny wiersz,wspaniały spacer-zdecydowanie to nadmorska rozkosz-pozdrawiam Krysiu milutko :))

  • krysta

    26 April 2013, 19:06

    Krysiu ślicznie dziękuję..:)
    pozdrawiam

  • krysta

    26 April 2013, 17:23

    Aniu miło mi -dziękuję!
    :)

  • Pechowa_

    26 April 2013, 17:16

    Wspanialy wiersz tak radosny :)

  • krysta

    26 April 2013, 12:22

    Dobrze, że Cię rozbawiłam...śmiech to samo zdrowie :))

  • Papużka

    26 April 2013, 12:17

    Hehe rozbawiłaś mnie Krystynko teraz... :)
    Czytam, czytam.. zawsze.
    Nie zawsze komentuję.
    Pozdrawiam.

  • krysta

    26 April 2013, 12:14

    Papużko opinia od Ciebie,
    ja czuję się jak w niebie...

    Dziękuję i pozdrawiam :))

  • Papużka

    26 April 2013, 12:09

    uroczo...