Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy słów

zbieram cierpliwie
okruchy słów
tych ważnych
czasem smutnych
łapczywie pochłaniam
serdeczności słowa
czasem pojedyncza sylaba
przenika do głębi
poszerzając perspektywę bytu
słowa zachwytu są jak perły
trudno je znaleźć w sfrustrowanym świecie
słowa otuchy to diamenty
są w niebywałej cenie
dzięki wyścigowi szczurów
na scenie życia jak na arenie
prawda miesza się z fałszem i ułudą
dlatego
zamiast zbierać inne drobiazgi
zbieram człowieczeństwa okruchy i drzazgi

***
Dział: Zamyślenie
***
Zbigniew Małecki

20 854 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    6 September 2016, 18:05

    dobry wiersz