Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uśmiech

Zawsze nadejdzie ta chwila.
Moment, w którym opada kurtyna.
Cały świat za nią pozostanie,
Twój dobytek, twe cele, wszystko prochem się stanie.
Wtedy gdy oczy twe zamkną się a dusza uleci w górę,
Anioł śmierci przyjdzie by zabrać cię w kolejną drogę.
Chociaż wszystko pozostanie w tyle,
Chociaż stracisz swoje życie.
Pozostanie ci jedna rzecz, której nawet śmierć nie zabierze.
Nigdy nie została ci dana, a zrodziła się sama.
Ona pozostanie z tobą na zawsze,
Bez względu na czas i miejsce,
Jeśli tylko takie jest twoje życzenie,
Uśmiech pozostanie na twych ustach.

1457 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!