Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjaciele

Zawsze dywan miał w życiu czerwony
witał go co dzień las znanych rąk.
Szedł więc przed siebie nie chcąc postoju
czas zaś odmierzał mu złoty gong.
Raz się zatrzymał by dać autograf
spojrzał gdzie za nim idzie ten tłum.
Lecz już nie było przyjaznych dłoni
każdy ustami mu w plecy pluł.
Morału szukaj więc w swoim życiu
czerwony dywan zniszczy nasz czas.
Zatrzymaj się i własną dłonią
sprawdź czy nadal suchą masz twarz.

14 735 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!