Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zawsze byłem heretyk
Z Bogiem lubiłem przebywać sam
Ja, On i szum wiatru

Ksiądz pytał o stusunki
z moim penisem
Bo to był główny GRZECH
I miał większą wagę niż Bóg
Bo Bóg był tylko tłem

Nie pytałem gdzie jest Bóg
Tylko po co świątynie
Skoro Jego wielkość
jest poza nimi

Mądrość ojców kościoła
Była jak labirynt
Gdzie ktoś zgasił światło
Łatwiej się zgubić, niż Go znaleźć

A po drodze tłum
Którzy chcą Go bronić
Dziś wiem, że tylko ...
Słabej swojej wiary

I jakoś tak, jak Jonasz
zostawiam honor i ojczyznę
Bo choć bym w innym kierunku szedł
Zawsze mnie los wypluje
tam gdzie nie chcę iść

103 060 wyświetleń
1196 tekstów
141 obserwujących
  • piórem2

    31 August 2018, 16:45

    Księża lubią czyjeś penisy swoje zresztą też i nie tylko.

  • 31 August 2018, 14:17

    Wielu słucha, a nie czyta, czyta, ale nie myśli.
    Idą ślepe owieczki prowadzone na rzeź,
    a przecież od lat nic się nie zmieniło...
    Mt 23, 1-33
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    31 August 2018, 11:36

    Fiszka i c.uj, jaak podkreślają wagę swojej oceny drwale! Pozdrawiam.