Menu
Gildia Pióra na Patronite

W zanadrzu para kłamliwych godzin na jutro

Zawiało latem
tulipanem wdeptanym w dłonie
na do widzenia
wciąż to samo piekło

zdradzają odciski palców
i nozdrza rozdarte od samotnej kawy
z niechybnym zapachem

[może to tylko wina nowoczesności
wzroku, który patrzy i milczy]

147 002 wyświetlenia
1738 tekstów
256 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!