Menu
Gildia Pióra na Patronite

Więź

Zatrzymujesz się zawsze tylko raz na jakiś czas...
żeby przypomnieć sobie
o kim naprawdę zapominasz
Dzień za dniem mija szybko
praca,kariera ,pieniądz
gdzie podziały się te chwile które były dawniej
rodzina ,przyjaźń
rozmowa,śmiech wsparcie
Zatrzymujesz się zawsze tylko raz na jakiś czas
żeby przypomnieć sobie
co w tym pieprzonym życiu jest naprawdę ważne
Dlaczego KONIEC jest tak ważnym wątkiem w życiorysie?
Dlaczego sam zadaje to pytanie?
To nie wróci co było dawniej
na tym świecie jest zbyt wiele nienawiści
na tym świecie zbyt wiele gniewu
zbyt wiele obojętności
I nawet gdy zadzwonisz
nie ma w tej rozmowie sensu
nie ma przyciągania słów
i już czuję że zaraz się rozłączę
Tak to prawda że czasem płaczę
że wszystko zeszło na tą niewłaściwą drogę
i szukam ucieczki w pytaniach
Te dawne więzi
załamały się
upadły
oddaliły
czy ten koniec jest wart śmierci?
Gdy spojrzysz wstecz a dziś
gdzie podział się sens
gdzie podziało się te uczucie
gdzie podziała się przyjaźń
Gdzie jest ta rodzina?

https://www.youtube.com/watch?v=zQdglLeGQXM

14 694 wyświetlenia
98 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!