Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zatrzymało się
młode serce lata
płaczące wierzby nakryły
ziemię
deszczowym woalem

obok grzybów
przy drodze wyrósł
drewniany krzyż

w białym lusterku
uśmiechniętego zdjęcia
przegląda się samotnie
matka boża
zakrwawionych drzew

28 853 wyświetlenia
275 tekstów
113 obserwujących
  • fyrfle

    11 June 2019, 09:32

    Taka prawdziwa poezja...