Menu
Gildia Pióra na Patronite

to nie tak

zaszumiała w głowie
potęga głupoty
bólem zawyły
karabiny
zapłakało nad swym losem Morze Czarne
łzami
perłowej dziewczyny

sapiący niedźwiedź
na rydwanach ognia
wtulił się w niemoc
koczującej dumy
dławiąc stabilność świata
burząc pokój
na ulicach
spokojnego
Batumi

pociemniało niebo pod gradem przewagi
hardo kroczą po trupach
siepacze
świat odwraca w lustra
swoje oczy
a bezbronny lud bez szansy
płacze

jaki cel przyświeca
mów mi bracie
że w dom cudzy wchodzisz
butami
w imię ludzkiej krwawej pazerności
błękit nieba czerwienisz
nad nami

z dala prośba
tylko goni z wiatrem
w serca iskra
świata bezpiecznego
dławi rozum krzyczy o odwagę
dla tych dzieci
życia
normalnego

43 927 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
  • jarekkozikowski

    17 September 2014, 21:32

    napisany 2009-06-25

  • jarekkozikowski

    17 September 2014, 21:29

    tekst napisany jakiś czas temu po naświetlaniu w mediach dramatu w Gruzji .Mój apel o pokój na świecie.
    a teraz Ukraina