Menu
Gildia Pióra na Patronite

marzec

zasypiając słyszę pociąg
może mkniesz przez miasto
w sypialnym wagonie

śnisz szum
pod ręką chłód chłód chłód

serce
w podróży

serce
głęboko schowane

może śnisz przy barze
pachną wonną przytulią
miejsca pomiędzy światłami
na kubkach elektroniczny plusk wody

miłość i rozsądek
razem

tylko dwadzieścia tysięcy kilometrów
nie mogą być dalej

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    6 January 2017, 12:42

    Cris - tylko dwadzieścia tysięcy kilometrów do marca.
    Thé vert - tam, gdzie zasady nie znają zastosowania, dystans nie istnieje ... dziękuję za te piękne wersy.
    Dziękuję Wam za wizytę, pozdrawiam ciepło ;-)

  • Cris

    2 January 2017, 20:21

    ''...tylko dwadzieścia tysięcy kilometrów...''
    do marca serce z podróży powróci... ;)
    Pozdrawiam.