Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nim Nadejdzie Lato

zaśpiewaj mi piosenkę
tą najpiękniejszą ze wszystkich
jakie znasz
zagraną melodią duszy
anielskich harf brzmienia
odziane szkłem

nasyć zmysły
by nie szukały po omacku
spełnienia w ziarnach szczęścia
rozsypanego po ziemi jak piaski
widoczne ledwo dla serca
ukratki chwil

usiądzmy na pniu ściętego dębu
rozgladajac się wzrokiem
wodząc nim
poszukując gwiazd
by spotkać się spojrzeniem
oddawszy najcenniejsze z prawd dotyku
kruszące lody
ostatki mostów
między nami

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • piórem2

    15 July 2017, 23:13

    Lubię nucić melodię z Ojca chrzestnego" albo I'w bee waiting for You* abby