Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zasłuchany w szept twojego serca

zasłuchany w szept twojego serca
zapomniałem o całym świecie
było to kiedyś w lecie
co było dalej – nie pamietam
wiem tylko że pachniałaś słodyczą raju
być może było to w maju
chwila ciągnie się długo
włosy zdążyły pokryć się szronem
nadciąga zima
a twoje serce jest ciągle czerwone
grzeje jak piec rozgrzany do białości
to chyba z miłości
ten czar jest jak z bajki
lata uciekają jak rwąca rzeka
a my śnimy nasz czas
aż kiedyś los rodzieli nas

***
Dział: Liryki
***
Zbigniew Małecki

20 844 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    6 January 2017, 13:01

    Dobre choć wolał bym coś o pięknie stycznia. :)