Menu
Gildia Pióra na Patronite

niewidzialne mosty

zarys anielskich skrzydeł
odbitych w pszenicznym gwiazd złocie
pisane kroplami rosy
sierpniowe opowieści

poranki pod mgłą skrywające
dni letnich tajemnice

deszczowe wieczory
w dwóch oknach
spędzone przy jednej świecy

a wszystko utkane z tęsknoty
która się w niebie
nie mieści

trzy lata później... for Adnachiel

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • wyspiarka

    21 August 2013, 10:44

    Przepiękne...
    Madziu, serdecznie pozdrawiam!

  • giulietka

    20 August 2013, 19:30

    Bardzo, bardzo Wam dziękuję za obecność i ciepłe słowa.
    Pozdrawiam Każdego z osobna, każdego na swój sposób;)

  • sprajtka

    20 August 2013, 11:06

    Madziu, to mnie jest niezmiernie miło nadal Cię czytać:)Pozdrawiam

  • Pechowa_

    19 August 2013, 21:57

    Ćudownie piękny wiersz ! :)

  • Kasik

    19 August 2013, 20:06

    Ten wiersz jest taki urokliwy... Podoba mi się :)

  • giulietka

    19 August 2013, 20:00

    Dziękuję, Alice, milo Cię tu spotkać:)

    Adnachiel, ...w bezgwiezdne noce, można spotkać anioły, o których nawet nam się nie śniło...
    A co do wiersza cóż... zatem za rok muszę postarać się jeszcze bardziej;)

    Krysiu, dziękuję.

  • Adnachiel

    19 August 2013, 19:40

    Chciałoby się rzec, jestem blisko, za blisko, żeby jej się śnić.

    Wierzę w anioły, w ich niewidzialne mosty i niewidzialną obecność. Ale nie wierzę, że kiedyś przeczytam coś piękniejszego od tego wiersza.

    Dziękuję, Aniele :*

  • sprajtka

    19 August 2013, 19:27

    piękne...