Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Żarówka świeci z lekka
Noc nadchodzi na palcach
Sen czeka na człowieka
Kładzie się na plecach

Ciemno już, a w szybie iskierki
Zamykają się powoli powieki
Sen sunie się z wolna i cicho
Kto wie, co przyniesie, cóż za licho?

Tu jakaś plama, czy to majaki
Widoczne plamki, niczym robaki
Czy to wróżki, czy też mary?
Dobre sny mamy, lub koszmary

Sen być musi
Dusza nim oddycha
Bez snu się dusi
Morfeusz w objęciach zamyka

https://www.youtube.com/watch?v=CX45pYvxDiA

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    9 October 2016, 11:09

    Dzięki Kamilu.

  • Kamil8787

    9 October 2016, 01:48

    Ha, winszuję, ponad. Spokojnych

  • M44G

    8 October 2016, 21:51

    Dzięki, serdecznie, życzę Wam miłych snów.

  • Adnachiel

    8 October 2016, 21:38

    Jak zwykle - niezwykle.
    Świetny wiersz :)

  • Cris

    8 October 2016, 21:36

    Podoba się... życzę miłych snów.