Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Za-po-mnieć...
Jedno słowo,
Łatwe, lecz trudne.
Jest krótkie, lecz ciągnie się latami.
Zwykłe, niewzruszone.
Normalne.
Niegroźne.
A może barwne?
Czas pokaże, jak miesza się czernobiałe.
Zerknę raz jeszcze na zegarek.
Czas stanie.
Zapomne.
Lekko powiedziane.
Latami ulepszane.
Wypełnione wiarą...
A pozbawione nadziei.
Pamięć zawiodła.
Wszyscy zapomnieli...
Wspomnienia stały się czarne...
Zlały się w jedno.
Zmieszały.
Zapomniały.

7514 wyświetleń
80 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!