Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Dziś..."

Zapomniałam już...
jak wiosną wiatr na skrzypcach dla nas grał
a świerszcze nocą o miłości gwiazdom śpiewały
zapomniałam jak w słońcu latem twoje włosy
pachniały
i ten lazur błękitnego nieba w oczach roześmianych
zapomniałam już...
jak smakują twoje delikatne pocałunki i usta
jesień rozwiała wszystkie marzenia
na policzku białym szronem zastygła łza
zapomnienia

ból...

gdy zima śniegiem serca nasze zmroziła
i nadzieja krucha jak motyl nie przetrwała
chłodnych dni nie zobaczy kolejnej wiosny
zapomniałam już...
o szczęściu które serce i duszę wypełniło
tęsknota odebrała sny

dziś
nie mam
nic...

Julka.

P.

54 898 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Sol 8

    15 December 2011, 20:37

    Dziś i jutro i zawsze ...

    jak smakują twoje delikatne pocałunki i usta
    jesień rozwiała wszystkie marzenia
    na policzku białym szronem zastygła łza
    zapomnienia

  • Julka 10

    8 December 2011, 21:26

    Nie, nie zapomniałam Aniu i nawet nie próbuję zapomnieć, tego co piękne wymazać z pamięci nie można :)

    Wiem dziewczynki, że wiersz smutny, ale z końcem roku zawsze mnie dopada nostalgia za tym co bezpowrotnie mija.
    Ot życie...ulotna chwila...

    Życzę pięknego i radosnego wieczoru :)

  • anna kowalczyk

    8 December 2011, 20:38

    ...zachwycająco smutny..:(

    Julko, nie zapomniałaś..."tego " się nie zapomina...:)

  • Nutka67

    8 December 2011, 20:35

    Ehh... Nie dziękuj, wiersz jest bardzo fajny, tylko strasznie smutny.

  • Julka 10

    8 December 2011, 20:27

    Tak... marzenia zostały i to jakie...:):)

    Dziękuje Asiu za komentarz i słowa " pocieszenia"
    Również pozdrawiam :)

  • Nutka67

    8 December 2011, 20:07

    Na pewno zostały jeszcze marzenia.
    Pozdrawiam.