Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienie

zapłakało niebo
kroplami deszczu

nie zostało nic
prócz kilku słów
skargi niesionej niebu

dlaczego ?

kwietniowego poranka
umarło niebo
i świat

i serce moje

/29.04.1989/

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    27 April 2012, 15:09

    ta mgła co zabrała wszystko
    gdy nie brakło niczego
    ten kamień co przygniótł śmiertelnie
    do ziemi nadzieję
    ta noc płacząca deszczem
    pytając dlaczego

    śmierć zabiera wszystko
    a jednak gdzieś w nas głęboko
    jest taka cząstka słońca
    co każdą noc przeżyje