Menu
Gildia Pióra na Patronite

życia sen ...

zapada mrok
i pytań wiele
czy był dobry czy nie
ten mijający dzień

piekłem czy rajem

kolejny sen
retrospekcja minionych chwil
kilka marzeń
znów niezrealizowanych
jak z podróży w przyszłość
niemy film

co było, a być nie miało
gorączką koszmaru powraca
nienapisanych listów stronice
płoną na stosie wspomnień
tych kilka piw nie wystarcza
by zasnąć w spokoju

bez myśli duszę trawiących

już noc bez księżyca
mrokiem otulony za oknem świat
deszczu kroplami rozmazany
a pod powiekami urwany film
jutro kolejne doklei mu klatki

z oddali dobiega płacz dziecka
a może to sen ?

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • M44G

    24 November 2013, 12:39

    Ciekawie i ładnie. Pozdrawiam.

  • 24 November 2013, 11:38

    @Czarna ...uśmiech delikatny ślę ...:)

  • czarna mamba

    24 November 2013, 11:29

    a pod powiekami urwany film
    jutro koleje doklei mu klatki
    może będzie lepsze jutro
    gdzie usmiech zawita
    :))))))))))))) pozdrowka slę