Menu
Gildia Pióra na Patronite

"nie potrafię"

zapach świeżo parzonej herbaty
wdziera się do moich płuc
para przesłania zakurzone zdjęcie
przecieram ramkę
kaleczę się
o kant uczuć

ćma tańczy walca
obijając się o wiklinowy klosz lampy
w kącie pokoju

raz pomyliła drogi
i spłonęła
w kominka ogniu
przyjaciółka Ikara

a ja
kołyszę się raz po raz
w dziadka fotelu bujanym
zapisując kolejny wieczór
na kartce

zamiast patrzeć
w Twoje oczy

„przestać”.

7.08.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    6 October 2012, 20:08

    Miło, dziękuje;)

  • zugimihau

    14 August 2012, 10:14

    powinna byc opcja jeszcze usuń opinie na tym portalu no ale.. człowieku nie zaśmiecaj mi tu

  • Sokrates

    10 August 2012, 13:14

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • mistyczna

    9 August 2012, 20:58

    Piękny...

  • Insomniaa

    8 August 2012, 19:53

    o rany, słowa, które przeszyły mnie dreszczem.. pod osłoną spokoju to wszystko.

  • luterin

    7 August 2012, 16:36

    Piękny bardzo...i wzrusza.

  • R.A.K.

    7 August 2012, 14:19

    szacun :)

  • EmilG

    7 August 2012, 13:23

    podoba mi się

  • misiek45

    7 August 2012, 13:10

    Powiało nutką melancholii,ładny wiersz-pozdrawiam

  • zugimihau

    7 August 2012, 13:02

    dzięki za miłe słowa!:)