Menu
Gildia Pióra na Patronite

moja wigilia ...

zapach potraw
świąteczny nastrój
na choince lampki się skrzą
uśmiech na ustach
lecz w duszy pustka i mrok

kolejna wigilia
magiczny czas
przy rodzinnym stole
lecz samotnie
opłatkiem się przełamuję
z kimś kogo w sercu mam

wokół radosny nastrój
kolędę ktoś wesoło zanucił
a ja spoglądam za okno z zadumą
cicho szepcąc na wiatr
jak bardzo cię kocham

159 237 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • motylek96

    25 December 2010, 10:41

    Chwila refleksji przy świątecznym stole....

  • awatar

    25 December 2010, 10:35

    ładnie ujęte, pozdrawiam świątecznie

  • giulietka

    25 December 2010, 09:58

    W ciszy tej nocy tak wyraźnie znów słychać kroki tych, których nikt nie zastąpi...

    Piękny wiersz Adamie, pozdrawiam:)