Menu
Gildia Pióra na Patronite

Konwalie

Zapachniało,
zajaśniało,
czyżby to konwalii kwiat?
czarem swym
omamił świat?
Nie...
nie świat,
on zdobył serce me.
Po cóż mi
klejnotów stos
gdy zapachu jego moc
wabi serce.
Uchwyciłam moment dnia
taki piękny ...
Zapisałam,
sercu nakazałam,
zapamiętaj,
tę słodycz dnia.

27 408 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Elizabetta

    26 August 2012, 15:54

    Zapach Konwalii jest cudowny, a wiersz piękny:))

  • misiek45

    26 August 2012, 14:01

    Joasiu pięknie zatrzymany w wierszu zapach konwalii-pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia

  • Władysław Andrzej

    26 August 2012, 10:52

    świat oczarował moje srce i sercu rozkazy wydał

    Pozdrawiam

    Piękny wiersz