Menu
Gildia Pióra na Patronite

na Jesień

za oknem pada deszcz
w kominie śpiewa świerszcz
samotną ławkę w parku
przykrył liść wielobarwny

teraz gdy słońca mniej
chciej smuteczku chciej
ogrzać serce pierwiosnkiem
by przetrwać mogło do wiosny

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • Breath...

    8 December 2014, 20:57

    Bardzo dobre. :)
    Pozdrawiam. :)

  • Aquarelle

    1 January 2014, 23:02

    Szczere wyznanie, które jest niezwykle mi bliskie.
    Dziękuję Ci i pozdrawiam.

  • Aquarelle

    1 January 2014, 22:34

    Pięknie dziękuję :-)

  • Aquarelle

    22 September 2013, 00:33

    Każda pora roku ma swój urok.

  • 5 September 2013, 23:52

    byle do wiosny, bo już za długo mam w sobie jesień ...

  • Aquarelle

    5 September 2013, 23:36

    Dziękuję.

  • onejka

    4 September 2013, 14:26

    Zasmucił mnie ten wiersz..jesiennie. A u mnie dziś piękne słoneczko i wciąż czuć oddech lata.