Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Za oknem deszcz,
maluje mi kraty na oknie
Zamknięta w więzieniach umysłu,
w klatce stworzonej przez świat
Samotność jest mi przyjacielem,
Cierpienie bratem,
Łza siostrą
Płynący potok myśli wczorajszego deszczu
Nie umiejętne stawianie tamy z cierpienia
Burza w sercu bijąca,
piorunami w klatkę
Słony smak wydobywający się,
z oceanu oczu
Wszystko To zabiera dech,
podarowany przez Ciebie
Niczym tornado burzysz wszystko,
tak długo budowane.

3846 wyświetleń
25 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!