Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potok marzeń

Zanurzam się delikatnie w potoku marzeń
utkanych srebrną nicią niepewności.
Zamykam powoli oczy
i niesiona ciepłym prądem
twojego uśmiechu
odpływam w błogostan.
Na rzęsach czuję krople rosy,
lekkie jak pajęcza nić
a może to moje łzy?

Tęskniąc za tobą i wierząc,
że znowu się spotkamy,
zanurzam się delikatnie
w morzu nikłych już marzeń,
utkanych mglistym twym uśmiechem.
Odpływam na wieki.

1770 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • Janya

    25 January 2014, 20:37

    Wiersz wzrusza .. Piękny;)

  • vikkka

    25 January 2014, 18:52

    Śliczny wiersz