Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ćma

zanim zasnę
zamieniam się w motyla nocy
skrzydłami szarości wplątuję się
w światłonośne chwile

dla zawrotów głowy
podpalam się

te noce
to przez gwiazdy
obietnice dla gasnących
pośród pustki

Zanim zasnę
tysiące razy jak ćma
usycham z pragnienia

18 030 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 28 September 2014, 20:26

    :)

  • Meron

    28 September 2014, 20:07

    extra

  • Elizabetta

    28 September 2014, 19:27

    Bardzo ładne wersy:)