Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dogorywanie

Zamykasz mi smutne oczy wyblakłymi od łez motylami
na łące przekwitłych marzeń nieważkość ciał nas kołysze
bezszelestnie bawimy się jeszcze lekkich słów dmuchawcami
ciepły wiatr naszych westchnień epilog na skroniach pisze

Pszeniczne źdźbła złotosenne we włosy szeptem mi wplatasz
zbierasz żniwa pokłosie niecierpliwymi palcami
snujemy się powojem uwikłani w pościeli lata
baldachim jarzębiny rumieni się nad nami

Na pożegnanie mi kładziesz pyłek lata na rzęsie
babim latem krępujesz omdlewające ramiona
nim zimny wiatr latawce pod okna moje przyniesie
za horyzontem twych spojrzeń słońce rozkoszy skona

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    29 August 2011, 23:07

    Adamie... czytasz wprawnie między wierszami...
    Dziękuję za to czytanie i słowa, które zostawiasz...
    Pozdrawiam ciepło:)

  • 29 August 2011, 22:40

    pod powiekami
    rodzi się świt
    fale swym szumem urzekają
    za horyzontem wstaje słońce
    na jego tle ...
    pod powiekami

    :*

  • Julka 10

    28 August 2011, 20:49

    Dziękuję...ja...też :):)

  • giulietka

    28 August 2011, 20:29

    Jakoś inne mi się nie piszą;)
    Ale wbrew smutnym wierszom, uśmiecham się do Ciebie pogodnie;)

  • Julka 10

    28 August 2011, 20:28

    No sie chyba dziś...rozpłacze...tyle w każdym tekście smutnych słow....
    Może od jutra jakaś..."promocja"... na radoś , jakieś talony na...szczęśćie ?
    Pięknie...smutny...Magduś :)

    Ale wieczoru życzę radosnego:)

  • giulietka

    28 August 2011, 13:40

    I u mnie już zapachniało jesienią, choć niedawno był środek lata...

    Dziękuję za opinię Ewo, pozdrawiam letnio i słonecznie jeszcze;)

  • motylek96

    28 August 2011, 10:10

    na zakończenie lata,tuz przed początkiem jesieni..........idealny

  • giulietka

    27 August 2011, 18:28

    Dziękuję... ;)

  • Seneka 18

    27 August 2011, 17:49

    Magia...przeplatana smutkiem...Efekt niesamowity...cóż więcej...