Menu
Gildia Pióra na Patronite

nocy bez fałszu

zamykam oczy w środku dnia
to noc najpiękniejszą ma twarz
ją chcę widzieć i uwielbiać
najwierniejszą z mych kochanek

to ona jedna pozwala mi wierzyć
w sens ziemskiego istnienia
w jej sprawiedliwych szarości odcieniach
nie widzę obłudy i kłamstw

nie pozwól mi nigdy
bym chciał zdradzić cię dla kolorów
i szeptał miłosne strofy słońca promieniom
oddając się złudzeniom w niewolę

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!