Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do góry

zamroził nas świat
czasem zastygliśmy
na śliskich schodach życia
poręczy skostniałych pragnień
musimy się chwytać
gdy życie szarpie swe lejce

wspomnień niewymówionych
lawina się stoczy
i przyjdzie nam chodzić
po tym lodzie
sercem wyhodowanym

a kiedy nadejdzie odwilż
znów kamienne schody zobaczymy
i nagle się okaże
że po nich również
nie potrafimy już wchodzić

53 626 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • obito

    31 January 2011, 16:41

    Bywa i tak, że ''odwilż'' nie pomaga - pozdrawiam.

  • Huaquero

    17 December 2010, 19:28

    Przejmujący wiersz... pozdrawiam ciepło...