Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pomyśl...

Zamknij oczy swe zmęczone
choć na chwilę jedną

i zapomnij o problemach
i rozkołysz się
w marzeniach
jak w kołysce...

Choć przez chwilę nie mów nic
niech ta cisza cię wypełni

a co krąży w twojej głowie
co nie daje ci zapomnieć
o problemach
niech odpłynie...

Każde serca ciche bicie niech
przypomni tobie o mnie

jak masz kochać
pomyśl dobrze bo tu nikt ci nie pomoże
musisz sam
rozwikłać tę zagadkę...

A gdy staniesz już na szczycie
sensu życia i niebędziesz wiedział czy powrócić

pomyśl o mnie
czy chcesz byśmy byli par przykładem ?
czy chcesz dalej iść przed siebie tym samym co wcześniej śladem ?

Pomyśl...

a ja
jak anioł stróż będę pilnować
aby nikt nie zakłucił twego spokoju.

*Jakiś taki zlepek myśli. Ale uważam ,że każdemu z nas przydałby się od czasu do czasu taki przystanek dla myśli i wyciszenie a potem wzięcie się w garść i zdecydowanie się co jest w naszym życiu prawdziwym priorytetem.

5620 wyświetleń
96 tekstów
6 obserwujących
  • Black_chocolate

    14 January 2011, 20:28

    Dziękuję bardzo Panie Tomaszu.

    Pozdrawiam serdecznie :)

  • tomson0023

    14 January 2011, 20:24

    Ładny wiersz, a raczej (jak to Pani nazwała) "zlepek myśli". Zgadzam się z tym co Pani napisała. Każdy powinien mieć taką chwilę refleksji.