Menu
Gildia Pióra na Patronite

miesiąc czwarty

zamknięty w pustce czterech ścian
zasłuchany w ich milczenie
szukam skrawków nieśmiertelnych marzeń
topionych w kroplach wina koloru krwi
chłonąc mrok bezkresnej otchłani
deszczowego nieba za oknem

niewypowiedziane słowa malujące obłęd
wyobraźnią pisane kroplami na szybie
niczym memento tego co minęło

odeszło tamtego kwietniowego poranka

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    27 November 2015, 16:26

    Wciąż poruszasz tę samą strunę, ale za każdym razem wydobywasz z niej nowe dźwięki.
    Lubię do Ciebie wracać, Adamie, pozdrawiam.