Menu
Gildia Pióra na Patronite

za mgłą

za mgłą
czerwona poświata
dlaczego ?

czarny kruk
wieść niosący
kusi grzech
pierworodna siła
podąż za cieniem
on wzywa cię
byś niósł nowinę o końcu
w blasku czarnej nocy
bez świtu

dobro i zło
w wiecznej walce
i ty
nieistotny pył
kurz
na szachownicy królestw
gdzie w puli jest
wieczne panowanie

159 515 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 31 January 2011, 21:23

    Magdaleno
    jakim zaszczytem jest gościć Cię
    w mych skromnych progach
    w izbie zwykłej
    nie pałacowej komnacie
    witam Cię
    w zwykłe szaty przyobleczony
    przy Twym o Pani
    wytwornym stroju

    w głębokim pozostając ukłonie
    dziękuję za tak miłe słowa ...

  • giulietka

    31 January 2011, 21:13

    Przepraszam za to powtórzenie, chciałam na dół przenieść, na górze także zostało, błąd techniczny!:)

  • giulietka

    31 January 2011, 21:10

    Hmm... Adamie, Ciebie warto prowokować, wtedy także pięknie piszesz;) To tak na marginesie...

    W łunie purprowej zorzy,
    które cień skrzydeł przecina
    na granicy istnienia i nicości,
    trwamy, prochem będąc marnym
    na progu wieczności...

    Przemawia do mnie intensywność barw tego poetyckiego obrazu... Pozostaję urzeczona Twoim stylem...
    Pozdrawiam serdecznie:)

    ... Adamie, Ciebie warto prowokować, wtedy także pięknie piszesz;) To tak na marginesie...

  • 31 January 2011, 21:04

    jako bogów olimpu nektar
    utocz wina beczkę człeku
    zmieszaj z nim swej krwi odrobinę
    i zjednocz się z życiodajnym płynem
    jako mieszkaniec
    najświętszej z gór
    dotknij Hadesu czeluści
    by wrócić do willi wśród chmur
    na wieczną orgię
    gdy czas skończy swój bieg

    czy ta odpowiedź starczy awatarze ???

  • awatar

    31 January 2011, 20:23

    wieszcz, a może kapłan apokalipsy namawia do brania działek przed końcem ?, po takich poradach człowiek czuje się zagubiony, ale mam jeszcze beczkę wina, wino jest dobre na apokalipsy czas ?

  • 31 January 2011, 19:51

    to walnij sobie solidną działkę, by ujrzeć blady świt tęczą przecięty i drzwi, za którymi odpowiedzi znajdziesz i sens ...

    no cóż, też pozdrawiam

  • awatar

    31 January 2011, 19:43

    dzisiaj jeszcze nie brałem, nie widzę czerwonej za mgłą, pozdrawiam