Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mróz

zamarza ciało,
od zimna ludzkich uczuć,
przeszyte grudniowym wiatrem,
zapomina co to szczęście.

ludzie oddzielają się od siebie,
warstwą chłodnego śniegu,
wbijają noże jak łyżwy w lód,
nie potrafią zrozumieć,
że ciepło potrafi więcej
niż chłód.

72 085 wyświetleń
610 tekstów
12 obserwujących
  • Julka 10

    12 December 2016, 23:14

    Od ludzi już dawno, oddzieliłam się " grubą kreską". Człowieka przyjmę z otwartymi ramionami, bo w dzisiejszych czasach, Człowiek, to...Cud ;)