Menu
Gildia Pióra na Patronite

posmaki

zamarło to coś
i światło poniosło obraz nietaki
a potem zasnęło
i martwe takie się wężowidło do mnie jak do dziewicy
czy coś
że niby znam rozwiązanie a ja nie

pukałem w twoje okno
a ty nic
że niby przy cmentarzu
i że ma to jakieś znaczenie

a w środku tylko wilgoć
próbujesz się rozchylić
i nie sięgasz

nie ogarniasz
koniec jego
mój

to za dużo jak na nasz mały kraj
w którym miłość jest tylko dzielnicą

42 385 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • sand

    12 July 2010, 00:30

    posmakowało...