Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zalążek Miłości

Zalążek miłości w sercu
znów skrzydła u ramion rosną
Motyle w brzuchu trzepoczą
nie tylko wiosną

Patrzę na te motyle
Jesien stoii na progu
dziekuję za piękne kolory
Drzewom,lisciom i Bogu

Zalążek miłości w sercu
Kiełkuje nadzieją i światłem
rozjasnia mroczne zakątki
Duszy na zawsze

2151 wyświetleń
32 teksty
0 obserwujących
  • krysta

    24 September 2014, 11:02

    Czasem jest tak ,że ''motyle'' przetrwają zimę i wiele wiele lat... :)) ładny wiersz.
    pozdrawiam :)

  • fyrfle

    24 September 2014, 07:03

    Optymistyczne, ale nie wierz i nie żądaj na zawsze.