Menu
Gildia Pióra na Patronite

Od Niego

Zakochałem się w pewnej dziewczynie
choć to ma krewna pewny jestem że miłość do niej mi nie minie.
Zakochałem się w niej! W tej blondynie.
Zaczęło się niewinnie,
lecz teraz- to nie jak me życie- jest jak w kinie!
Uczyć się miałem,
zacząłem pisać o mej miłości, o nauce zapomniałem.
Czuję, że w przeszłości pewną szansę przespałem.
Kochałbym się z nią namiętnie od nocy do rana,
przegapiłem okazję, by być z nią, ale ze mnie głupia pała!
Lecz mam jedno marzenie, jedno mam na myśli,
mam nadzieję, że Ci się to w nocy przyśni.
Będąc kiedyś, gdzieś tam, razem,
będziemy we własnym pokoju, nad własnym garażem.
Trochę ten wiersz bez sensu i nieskładny
Ale jest o mej miłości do Ciebie, dlatego jest ładny.
Pewnie wyrzucisz, a raczej skasujesz te wersy.
Wyrzucisz za drzwi jak te Bartka pampersy.
A chciałbym by był on pośród wierszy tych
które w zeszycie głęboko w szafce schowane masz Ty
I choć nie jest to moje marzenie, by w nogawce on był,
to chciałbym, żebyś się uśmiechała i mnie kochała jak kiedyś

274 wyświetlenia
22 teksty
0 obserwujących
  • żyjmarzeniami

    31 August 2012, 15:57

    z humorem ; ) podoba mi się!