Menu
Gildia Pióra na Patronite

O MNIE

Zaklęte w słowach całe me życie,
Ciągle w marzeniach błądząca skrycie,
Schowana w wierszach między wersami,
Jeśli odgadniesz… wszystko przed nami.
Potrafię mówić długie godziny,
Nie szukam skutków ani przyczyny.
Czasem posłuchaj moich historii,
I nie dorabiaj zbędnych teorii.
Jestem, jak wróżka z krainy kwiatów,
Prawie prawdziwa… z innych klimatów.
Jeżeli umiesz wierzyć w marzenia,
Zostanie tylko krok do spełnienia.
Wyszeptam cicho moje zaklęcie,
Pomacham kwiatem gdzieś na zakręcie,
Wystarczy zgadnąć co piszczy w trawie
I żyć beztrosko w szczęściu, zabawie.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    15 April 2013, 23:29

    Dziękuję Adamie, miło mi, że do mnie zajrzałeś.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Nutka67

    21 March 2013, 14:58

    :) Pozdrawiam Agnieszko, bardzo mi miło.

  • agniecha1383

    21 March 2013, 03:06

    ogromnie mi sie spodobał...niezwykle przyjemny:)pozdrawiam:)

  • Nutka67

    19 March 2013, 18:50

    Bardzo , bardzo Wam dziękuję. Cieszę się z każdego słowa pod moimi strofkami.
    Pozdrawiam gorąco.

  • M44G

    19 March 2013, 14:31

    Pięknie Droga Joanno. By wiosna szybko przyszła do Ciebie wraz dużą ilością ciepła.

  • czarna mamba

    19 March 2013, 10:02

    wery wery:)

  • 19 March 2013, 07:32

    Piękny frywolny autoportret ale jak wiele w nim można odnaleźć dla siebie :) Podoba mi się bardzo!

  • misiek45

    19 March 2013, 00:05

    Bardzo ładnie napisany wiersz Joasiu ,pięknie-słodkich snów :)